Brenda Wroe

Jag började med textilier efter ett arbetsliv med fokus på akademisk föreläsning och professionell IT-projektledning inom finanssektorn. Efter att ha skördat alla belöningar i kreativ textilkonst frågar jag nu varför jag inte lämnade mitt arbete
tidigare textilt arbete är en så stor glädje.
2006 fick jag mitt City and Guilds Diplom. Sedan dess har jag undersökt världen av stygn, textilier i många riktningar, utforskat oändligt ytstruktur och handfärgning på alla typer av textilier.
Mina egna täcken är alltid samtida och färgglada och är mestadels kviltade på min longarm-maskin. Jag har tagit klasser med många nationella och internationella kviltare som; Jo Budd, Sandra Meech, Charlotte Yde, Dijanne Cevaal, Jamie Wallen för att nämna några. Jag beundrar mycket Pauline Burbiges arbete, Elisabeth Brimelow, Elisabeth Barton och Annelize Littlefair.
Inspiration att vara kreativ, för mig, kommer från både natur och människan. En personlig lista över utgångspunkter skulle alltid omfatta landskap och arkitektur, faktiskt vad jag ser runt om mig varje dag. Mitt arbete utvecklas med varje bit jag gör. Jag trivs särskilt med att färga mitt eget tyg, skriva ut och pryda för att bilda en palett av färg och en känsla att arbeta med.
Att bedöma tävlingar och vara i en jury för textilkonstnärer i Storbritannien och Europa är en av mina passioner. Jag är utbildad och tränad bedömare av ”Quilters’ Guild of the British Isles”. Håller även kurser internationellt för studenter i Jurybedömning.
Jag har deltagit i flera utställningar internationellt som; Wide Horizons 5 i Frankrike 2017, Hidden Treasures, Frankrike 2013, Aqua Vita i Spanien 2008, Solo utställning i Brux Frankrike 2008. Samt regelbundet på utställningar i Storbritannien.

Medlem; Quilters’ Guild of Great Britain, QGBI List of Quilt Judges, Contemporary Quilt group, Miniature Quilt group (QGBI),
Studio Arts Quilting Association SAQA, East Midlands Contemporary Textiles

www.brendawroe.com