Christl Richter Frohm

Jag har alltid tyckt att det varit roligt att sy, och jag sydde min första blus till min docka när jag var fyra år gammal. Den hittade jag på vinden, när jag städade ur min mammas hus, för ett par år sedan. Trots att jag, när jag slutade 9:an hade sämsta möjliga betyg i slöjd, så lyckades inte den slöjdläraren ta bort sömnadsintresset för mig. I min ungdom sydde jag alla mina kläder själv, och när jag 1987 blev antagen till en förberedande utbildning för att söka textillärarlinjen, så fullföljde jag utbildningen i december 1989. 1991 upptäckte jag hur roligt det var att sy ihop små lappar till större och mindre lapptäcken, och därefter har det inte blivit så mycket klädsömnad, utan skapandet av lappar har nästan helt tagit över mitt sömnadsintresse. Har sytt ett par större lapptäcken, och en hel del mindre, samt hur många väskor och necessärer som helst. Tycker speciellt mycket om att sy lapptäcksblock där man får omvandla tygernas mönster så att helt nya mönster skapas, s.k. kaleidoskopblock. Det är så spännande att se hur tygets mönster förvandlas och helt nya former skapas. Lapptäckssömnaden har berikat mitt liv.