Marie Hellbergh – Lidköping

 

Jag heter Marie Hellbergh och startade Quiltbutik Textilia 1998 i Lidköping. Jag har arbetat med lappteknik sedan jag var 14 – 15 år då min mamma tog med mig på en kurs med många olika textila tekniker. Intresset för lappteknik har sedan bara ökat genom åren men tog riktig fart under åren 1992-1998 då jag bodde i Connecticut,
USA. Där upplevde jag hur stor betydelse lapptäcken har för de flesta amerikaner.

Jag fick under åren i USA möjlighet att gå på många kurser för duktiga, välkända lärare.

Jag försöker ständigt öka mitt kunnande inom alla de olika områden som finns. Just nu är jag mest inne på modern lappteknik, mycket kviltning och fria former.

Numera är jag delvis pensionär sedan vi efter 19 år stängde butiken 2017 men jag håller fortfarande kurser och vi har en mindre webshop.