Quilttävling 2016

utmaning2016-Säg det i toner!

En utmaning för alla quiltentusiaster, inte bara proffs. Låt kreativiteten flöda, med en bra idé kan man komma långt! En härlig quilt behöver inte vara perfekt. Lusten att skapa är det viktigaste!

Tävlingspaketet som innehåller 6 st olika läckra tyger (drygt 1,5 meter) kostar 249 kr. Paketen börjar säljas under Quiltrallyt 2-5/9-15 och kan även beställas från Mossby Quiltshop. Tävlingen avgörs i Quiltköping 2-4 sept. 2016 så du har gott om tid. Glöm inte att alla kan deltaga!

Vinnare quilttävling 2016

Placering Bidrag Namn Vinst
1. 26 Diane Ahnstedt Janome symaskin
Motivering: Det fyller temats alla kriterier till fullo. Utfört med genomarbetade detaljer. Kviltningen bjuder på överraskningar till den som är nyfiken. Kvilten tål att ses flera gånger och ny detaljer framkommer efter hand. Kompositionen skapar en känsla av tidskapsel.
2. 15 Christina Larsson Rullväska Bernina
Motivering: Bidraget slår an en skämtsam ton i tolkningen. Kompositionen är modern och fräsch med enkla medel. Tygerna från tygpaketet har inte gömts undan utan tillåts spela huvudrollen. En vackert kviltad glädjespridare.
3. 43 Ingrid Sjödin Ramberg Strykstation FairNet
Motivering: Trolskt vemodig känsla som är fantasieggande och stämningsfull i kompositionen. Denna triptyke är tekniskt skickligt gjord med tredimensionella effekter. Näcken har glömt sin fela vid forsen…
4. 2 Marika Andersson Trådbox Husq-butiken  Vimmerby
Motivering: Budskapet går fram genom tydliga toner i såväl musik som färger. Skickligt utförd och imponerande kviltning. Känns modern i sitt rena uttryck. Applikationerna manar fram illusioner av Andy Warhols popkonst.
5. 4 Annethe Karlsson Skärset Skottspolen
Motivering: Innovativt användande av traditionell teknik. Skickligt utnyttjande av tygerna i applikationernas detaljer. Stämningsskapande med en romantisk känsla som förmedlar utmaningens tema.
6. 7 Ulla Eriksson Jelly Roll + tygkit
Motivering: Moderns formspråk. Modigt att våga avstå från den uppenbara tolkningen av temat.Färgerna förmedlar i text o toner. Passar i hemmiljö eller på ett modernt galleri.
7. 30 Helena Blomstrand FQ påse + extra tyg
Motivering: Utmaningens tema förmedlas tydligt. Den svarta ramen förhöjer färgerna samtidigt som det ger stabilitet och lugn åt kompositionen.
8. 28 Karin Persson Tygkit Stofgalleriet
Motivering: Skapar en nostalgisk känsla som ett vykort från folkparkseran.
9. 32 Astrid Johansson Tygkit Stofgalleriet
Motivering: Som en stämningsfull barnbildsillustration. Vackert utförd i detaljerna med 3D-effekter som förhöjer intrycket.
10. 10 Christina Andersson Tygkit Stofgalleriet
Motivering: Rena linjer, väl utfört, innovativt användande av det randiga tyget som övergång mellan blocken

Publikens val                   Ingrid Sjödin Ramberg    Gutermannpaket + Mossbys hemliga

Pris till en som röstat    MajLen Olsson                    Mossbys andra hemliga